Triians Finskaläxor <3

uch dagen började int bra :/ skulle gå i duchen o hadd så lågt blodtryck att ja höll på att svimma. Hatar det för man mår så mega illa av de. Mitt försök på en lösning e att testa att börja äta moron mål o hoppas att de går uppåt, har nämligen vari konstit ofta liite för yr på senaste tiden ( tex när ja ska gå i trappor när ja ska stiga upp efter att ja ha kolla på tv en längre stund eller annars bara suttit ) Hoppas verkligen att det lättar.

Älskar när min lillebror kommer hem med läxor, int då för att ja sku vara skadeglad eller någå men de e så gullit när de tex är finska läxor där dom lär sig hu man presenterar varandra o sånt ( och för att ja börjar tänka på lågstadietiderna som va så enkla o sköna ) eller matta problemlösnming som  man hamnar sitta o fundera på o käna sig über dum :) Och idag var en finska läxa dag till min glädje så ja fick sitta o höra på när han läst om minna o sanna o vem alla de nu finns :D

Tillika kollade ja me mamma på Emmardale nån konsti tradition för oss ha blivi (typ nästan världens dåligaste serie, men de e väl de som gör de så roligt)

Skolan va heelt alltför tråki ida. Delvis pågrund av att ja int precis mådd så bra efter moronens händelse och delvis för att timmarna var verkligen tråkiga.
45 minuter egenlärar träff
1 h matrast ( morotspure soppa mums)
90 minuter engelska om finland och fördomar mot finland
90 minuter studieteknik me värderingövningar o grupp diskussion om hu vi lär oss bäst

Nu kommer de sairaala o mina funderingar snurrar kring om ja ska klara av att se de eller int.
 uch uch när de handlar om barn avdelningen. Missförstå mig int ja tycker jobbe dom gör e helt mega viktit o ja ba beudrar dom över va dom gör eftersom många barn verkligen hamnar spendera en större del av sin barndom där. Men ja har fortfarande liite svårt att klara av att se vad dom verkligen gör där. Så småningom vänjer ja mig men ja kommer nog vara förevight tacksam för det.

De måst vara ett jätte givande jobb att arbeta me männsikor tror ja. Delvis därför ja har sökt till närvårdare. Men att jobba me barn tror ja att e ännu mer givande- Dom har något som försvinner me åren, oskyldighet o ärlighet.... Det är sorligt att så många barn nuförtiden hamnar växa upp för tidigt, ofta rivs familjer sönder och det kan skada barnen väldigt hårt mentalt om man inte är försiktig. Men det finns något annat som oxå håller på att försvinna tidigare o tidigare nämligen ärligheten. Små barn ljuger int ( o försöker dom så e dom helt usla på de o man märker de direkt) men redan när dom börjar skolan börjar dom ljuga om inte redan i dagis... Dom kan ljuga folk rakt upp i ansikte och inte ens skämmas för det. Ja ha blivi uppväxt så att ja ha lärt mig hu fel det är att ljuga. Därför tycker ja oxå att det är synd att dagens samhälle förstör detta och gör det påvissasätt "rätt" att ljuga om man gör de för rätt orsaker. För va e igentligen en tillräckligt bra orsak till att man ska få ljuga nån rakt upp i ansikte?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0